Viimeisiä aikoja valmistella hyvää glögijuomaa
Näiden ohjeiden avulla valmistetut glögit ainakin omasta mielestäni voittavat
kaupalliset kilpailijansa. Toisaalta tämähän on omaa, jota ei mistään muualta saa.
glögiviinan ohje
(Kukin itse voi tehdä haluamaansa glögityyppiä:Punaista, valkoita tai roseeta, mutta glögiviinaa jokaisessa glögissä tarvitaan.)
- 1 rkl. kokonaisia neilikoita
- Muutama palanen kokonaisesta inkivääristä.
- Pari kolme kanelitankoa
- Vodkaa 0,7 l pullo
Kun mausteet saa ujutettua pullonsuusta, niin voi laittaa vodkapullonkorkin
tiukasti kiinni. Huomasit varmasti, että hiukan jäi vodkaa maistiasiksikin, kun
mausteita laittelit (Pitäähän tekijän jotakin palkkaakin saada).
Anna mausteiden maustua ainakin 1:n kuukauden (Ei haittaa
vaikka olisi vuodenkin maustumassa), niin saat hyvän pohjan glögillesi
(Halutessasi voit käyttää hyväksi havaitsemiasi glögimausteita, mutta tämä nyt on sellainen perusglögi).
Talon vahva glögi
- 1 osa mantelilikööriä (Amandaa tai Amaretto di saronnoa, tai vastaavaa)
- 3 osaa glögiviinaa
- Mantelirouhetta
- Korintteja
Laita ainekset teepannuun (glögiviinaa kaataessa on syytä käyttää esim. teesiivilää,
ettei mausteet häviä viinasta) ja kuumenna liedellä varovasti, ettei haihdu mitään arvokasta.
Tämä on taatusti kiva yllätys vieraille, jos vieraat ovat "alan mies"-tyyppiä.
Voihan tätä tarjota vitsinä muillekin. Jos glögiviina on pitkään ollut pullossa
se on jo sellaisenaan melko pehmeän makuista, ja mantelilikööri leikkaa lisää
särmää glögistä pois.
Jos haluaa humaltua (tai humalluttaa) nopeasti, tämä on hyvä vaihtoehto.
Jotta glögin tunnistaa glögiksi, laita koristeeksi ja oman maun mukaan matelirouhetta
ja korintteja (minun mielestäni korintit ovat parempia kuin perinteiset rusinat).
Lasi suositus totilasi tai Iittalan Tsaikka-lasi.
Talon mieto viiniglögi
- 15 ml (l. n. 1 rkl.) glögiviinaa
- 15 ml mantelilikööriä
- Halpaa (tai omatekoista) puna-, rose- tai valkoviiniä
- Hedelmäsokeria
- Mantelirouhetta
- Korintteja
Laita viini ja hedelmäsokeri(hedelmäsokeria ei tarvitse ollenkaan, jos käytetään makeaa tai puolimakeaa viiniä) teepannuun kuumenna se liedellä varovasti
(s.e. alkoholia ei haihdu paljoa), mutta s.e. hedelmäsokeri liukenee viiniin.
Hedelmäsokeria laitetaan maun mukaan, mutta jos haluatte tietää miten minä sen teen, niin kuivaan viiniin laitan 2 dl sokeria.
Koristeeksi pohjalle laita mantelirouhe ja korintit. Juojan maun mukaan
lisää glögiviina ja mantelilikööri. Lopuksi täytä kuppi/lasi kuumalla viinillä.
Lasisuositus: Totilasi tai Iittalan Tsaikka-lasi.
Takaisin pääsivulle