Muistiinpano kommentit: | Viini on yksi parhaista. Pieni miinus on lievä hyytelömäisyyden kaltainen pienen pieni sameus. Maku on loistava. Viini ei kuitenkaan sameudu kylmässä, ja siksi en tehnyt kylmäselkiytystä. Viini todennäköisesti paranee vielä vuoden päivät, mutta heti pullotuksen jälkeenkin viini oli hyvää n. 40,- arvoista. |
![]() | Tätä viiniä kannattaa kokeilla. Sillä tämä on varsin hyvä. Zephyr mansikat ovat parempia tässä tarkoituksessa kuin Jonsok, mutta Jonsokkiakin voi käyttää. Selkiyttäminen on pieni ongelma tällä viinillä, mutta kitosaani ja lisä gelatiini (liivate) auttavat tyydyttävään kirkkauteen pääsemiseen. Mansikat olivat tässä perskoineen, kun niistä oli ensiksi tehty höyrymehu. |
![]() | Tämä on hyvin samankaltainen kuin tavallinenkin, mutta tässä on käytetty Jonsok-mansikoita. Mansikoista oli tehty höyrymehu ja laitettu toisessa käymisessä perskoineen pönttöön. Ensimmäisessä vaiheessa oli vain pilkotut raparperit. (Siis ensin tehdään raparperi viini, sitten lisätään viiniin sokeroitu mansikkamehu ja annetaan käydä kuivaksi ja lopuksi makeutetaan hedelmäsokerilla). |
![]() | Tämä roseviini on jo kohtalaisen hyvää. Jotkut pitävät tätä todella hyvänä kotiviinina, meidän makuun tämä aivan ei kuitenkaan ole. Tosin tämä on jo aivan kohtalaista. Tätä viiniä tuli lahjoiteltua varsin paljon, koska monet tykkäsivät tästä. |
![]() | Tämä viini on aivan samanlaista kuin Marja Rose 2000. Niin samanmakuista, ettei tiennyt kumpaa otti ellei lukenut etikettiä. Tämäkin oli hyvää lahjatavaraa. |
![]() | Tämä viini on tehty hötkyilemällä (Suomennos:turhan suurella kiireellä), sillä tämä jäi sakkaiseksi. Viini on muutenkin vähän pliisua. Vettä tuli lisättyä liikaa. Tätä ohjetta en suosittele käytettäväksi. Jos haluat tehdä Rheumia, kokeile Wiinimesterin kesä viiniä. Se oli hyvää. Tosin kyllä tämäkin menettelee. Jäännössokerin virhe johtuu ensimmäisen ominaispainon virheestä. Samasta syystä alkoholipitoisuus on selvästi mitattua pienempi. (Tiheysmittauksen virhe johtuu siitä, ettei sokeri ole vielä mittaushetkellä jakaantunut tasaisesti koko nestemäärään, vaan raparpereissa on nestettä myös, jonka tiheys on yksi.) |
![]() | Meitä onnisti saada hunajafarmarilta kesken tekoista hunajaa. (Säilymisen kannalta liian korkea vesipitoisuus - vanhenee vuodessa). Tästä viinistä tuli parasta roseeta mitä olemme tehneet. Suosittelen, jos on mahdollista tehdä. Hunaja tuo todella mielenkiintoisen makuvivahteen, joka ei välttämättä ole miellyttävä, mutta kokonaisuutena se kuitenkin päihittää vuoden 2000 roseet. (Hunaja keitettiin veteen, jotta villihiivat kuolevat). |
![]() | Tämä mansikka raparperi viini on ihan hyvää, tosin jäi hivenen liian makeaksi. Tässä on käytetty vuoden 2000 ohjeita, mutta jokainen panos on yksilöllinen. Tämän viinin selkiytyksessä oli suuria ongelmia, käytimme jopa Condessan pika selkiytystä. Tässä viinissä kuitenkin auttoi vasta pektolaasin lisä annos, jolloin viinistä tuli selkeää. Hivenen litkunomaista. Kannattaa käyttää hivenen enemmän mansikkaa. |
![]() | Tämä mansikka raparperi viini on ihan hyvää, tähän jäi melko runsaasti jälkimakeutta, mutta makeutuksessa se voidaan huomioida. Tässä on käytetty vuoden 2000 ohjeita, mutta jokainen panos on yksilöllinen. Käytimme Condessan pika selkiytystä ja lisä pektolaasia. Viini on hivenen samea, mutta kotikäyttöön ihan kelvollista. |
![]() | Tämä Hunaja rose-viini on lähes blush-viinin väristä. Viini on myös hivenen sameaa, mutta aivan käyttökelpoista. Hunajasta tulee outo maku myös tähän viiniin, ja viini on makeutensa puolesta tyypillinen rose-viini l. seurusteluviini. Presto-pakkaus käytti ilmeisesti entsyymiensä takia viinin melko kuivaksi, joten lisäsimme sokeria hivenen, jotta saimme viinistä puolimakeaa lipittelyviiniä. Viini ei ole korkeatasoista, mutta aivan kelvollista. |